Cikkismertetés: A Nutri-Score tápértékjelölési rendszer közérthetősége és hatása az élelmiszer-választásra - Éliás, Anna Júlia (Egészségfejlesztés, 2021)
Az élelmiszerek csomagolásának elülső oldalán alkalmazott tápértékjelölés (front-of-pack label) a lakosság táplálkozási szokásait javító potenciális eszköz. Jelenleg többféle, önkéntesen használt tápértékjelölési rendszer is megtalálható a piacokon. Mivel az Európai Unión belüli rendszerek egységesítésről folyamatos egyeztetés zajlik, ezért fontos, hogy a tagországokban is megvizsgálják azok relatív közérthetőségét (a termékek tápérték szerinti helyes besorolásának képessége), valamint hatékonyságát (az egészségesebb tápanyag-összetételű élelmiszer választása) a fogyasztók körében.