Cikkismertetés: Az észak-karolinai Egészséges Élelmiszer-kiskereskedelmi Program étrendi hatásai az "élelmiszersivatagokban" élőkre - Patay, Panna Réka (Egészségfejlesztés, 2021)
Az észak-karolinai Egészséges Élelmiszer-kiskereskedelmi Programot (Healthy Food Small Retailer Program, továbbiakban, HFSRP) 250 000 dolláros éves költségvetéssel iktatták törvénybe, amely legfeljebb 25 000 dollár támogatást biztosított a kritériumoknak megfelelő kisboltok részére egészséges ételek és italok (továbbiakban egészséges élelmiszerek) tárolására alkalmas eszközbeszerzésre. A bemutatott cikk egy olyan megfigyeléses természetes kísérletet ismertet, amely dokumentálja a HFSRP hatását a boltok élelmiszerkínálatára, illetve a vevők vásárlási szokásaira és étrendjére.