Fenntarthatóság – értékmódszertan - Keszi-SzeremleiAndrea; Nádasdi, Ferenc (Dunakavics, 2026)
Nem lehet tudni még pontosan, hogy milyen technológiai fejlesztéseket tartogat az emberiség számára a 21. század, de az biztos, hogy a mesterséges intelligencia területén nagy előrelépés történt. Ez nem más, mint a nagy nyelvi modellek megalkotása (LLM – Large Language Model) és ennek köszönhetően a generatív MI alkalmazások tömeges megjelenése. Jelen tanulmány azt a célt tűzte ki, hogy a Dunaújvárisi Egyetem hallgatóinak körében végzett kérdőíves kutatás eredményeként ismerteti a hallgatók MI felhasználási területeit. A vizsgálat kiterjed arra is, hogy mi a véleményük a kitöltésben résztvevőknek a mesterségesintelligencia-alkalmazások tananyagban való meg megjelenésével kapcsolatban. A dolgozat végén az eredmények összefoglaló értékelése jelenik meg.