Innovatív utak – kreatív problémamegoldás - Varga, Anita (Dunakavics, 2024)
Az innováció, az innovatív fejlődés, a kutatás-fejlesztés (K+F) es a problémamegoldás szoros összefüggésben állnak, es központi szerepet játszanak a gazdasági es társadalmi fejlődés elősegítésében. Az innováció új, gyakran radikális megközelítéseket es technologiakat jelent, amelyek fenntarthatósági es versenyképeséig előnyöket kínálnak különböző iparágak számára. Az innovatív fejlődés a folyamatos megújulási folyamat, amely az innováció eredményeinek integrálását es alkalmazását foglalja magában, lehetővé teve a szervezetek szamara a rugalmasabb alkalmazkodást es a folyamatos fejlődést. A kutatás-fejlesztés (K+F) a tudásalapú fejlődést ösztönzi, különösen azokon a területeken, ahol a technológiai előnyok es a gyors piacra lépés kritikus fontosságúak. E folyamatok sikeres működéséhez elengedhetetlen a problémamegoldás képességé, amely biztosítja a komplex kihívások kezelési lehetőségeit es elősegíti a kreatív, hatékony megoldások kialakítását. A jövőben az innováció, különösen a mesterséges intelligencia, biotechnológia es megújuló energiaforrások területén, jelentős szerepet fog játszani a globális kihívások megoldásában, fenntartható gazdasági növekedést előmozdítva.