A vállalati kultúra változása a rendszerváltozás óta Szlovákiában - Kovács, Tamás (Dunakavics, 2024)
Napjainkban, amikor a munkapiac szabályai rendkívüli módon átalakulnak a különböző generációk más és más igényeket támasztanak egy egy munkahellyel kapcsolatban. A vállalati kultúra jelentőségé Szlovákiában az 1989-es rendszerváltozás óta jelentősen megnőtt es rendkívül sokat változott. Köszönhető ez a külföldön dolgozok, majd hazatérők tapasztalatainak, a külföldi szervezetek megjelenésének, a globalizációnak es a munkavállalói igények növekedésének. Nem feledkezhetünk meg a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról sem (CSR), amellyel kapcsolatban az Európai Unió is adott ki irányelveket, elvarasokat. A dolgozatban bemutatjuk annak a saját kutatásnak az eredményeit, amely arra irányult, hogy vajon a munkavállalók érzik-e a vállalati kultúra változását, s ha igen, akkor az mennyire függ a szervezet vezetésétől, beleszólhatnak-e saját maguk, illetve a változások jó irányba haladnak-e?